Honing

Jobina Creaties

 

 

Groot (450 gram) € 6,-

Middel (275 gram) € 4,-

Biologisch & natuurzuivere honing

NIEUW! LINDEHONING uit 's-Graveland.

 

Deze honing is geprduceerd door de bijen, die beheerd worden door imker en docent bijenteelt Ben Som de Cerff (voor een kijkje op zijn website klik hier)

 

Hij heeft zijn bijen kleinschalig verspreid staan op diverse landgoederen van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en andere natuurlijke omgevingen in de Achterhoek en 's-Graveland.

 

De bijen worden zoveel mogelijk in hun natuurlijk gedrag ondersteund, om stress te vermijden en gezonde vitale bijenvolken te behouden. Natuurlijke parasieten, die bijen kunnen hinderen in hun voortbestaan, worden met in de natuur voorkomende middelen bestreden (denk b.v. aan oxaalzuur uit rabarber en tijmolie extract uit tijmplanten).

 

Deze honing is niet verhit en direct na het "koud" slingeren in flacons (potjes) afgevuld om de natuurlijk geur- en smaakstoffen maximaal te behouden.

 

De smaak en geur van de honing word bepaald door het aanbod van bloemen in een bepaalde periode. Van jaar tot jaar kan dit sterk wisselen, mede bepaald door weersomstandigheden tijdens de bloei van een bepaalde plantensoort. De honing in 2016 kan dus sterk afwijken van die van 2015. Het weer en het aanbod van plantenbloesems is alles bepalend.

 

Voorjaarshoning is vaal lichter van smaak dan zomerhoning of nazomerhoning ( b.v. heidehoning)

 

Voorjaarshoning heeft een sterke neiging tot kristallisatie, hetgeen het aanzicht en de smeerbaarheid beinvloed maar zeker niet de kwaliteit. Om deze honing weer vloeibaar te maken, kan ze licht verwarmd worden volgend de au-bien marie methode.